Does information about environmental considerations affect Chinese and UK consumers’ purchase intentions for traced foods? A path analysis , 2024年06月, Shan Jin, Yasuhiro Matsuoka, Meng Yue, Glyn Jones, Lynn Frewer
コラーゲン産生に対して食品の機能性成分が与える影響~紫外線照射線維芽細胞を細胞障害モデルとした細胞生物学的解析~, 2019年, 松岡康浩, 実践女子大学生活科学部紀要, 実践女子大学, 56, 23 - 30
マーケティング調査に基づくスープの商品開発, 2019年, 松岡康浩, 実践女子大学生活科学部紀要, 実践女子大学, 56, 98
韓国の伝統茶について, 2019年, 松岡康浩, 実践女子大学生活科学部紀要, 実践女子大学生活科学部, 56, 009 - 022
Hyperthermic Effect of Ginger (Zingiber officinale) Extract-Containing Beverage on Peripheral Skin Surface Temperature in Women, 2018年, ID 3207623
こんにゃくエキス配合飲料の全身の皮膚バリア機能に対する改善効果, 2011年04月, 内山太郎, 桑鶴祥子, 上田修, 中島優哉, 松岡康浩, 前川武雄, 薬理と治療, 39, 4, 437 - 445
Dietary Glucosylceramide Enhances Cornified Envelope Formation via Transglutaminase Expression and Involucrin Production, 2011年01月, Tatsuya Hasegawa, Haruo Shimada, Taro Uchiyama, Osamu Ueda, Masaya Nakashima, Yasuhiro Matsuoka, Lipid, 46, 6, 529 - 535
難消化性デキストリンの内臓脂肪蓄積に及ぼす影響, 2007年12月, 山本卓資、山本國夫、福原吉典、福井俊弘、岸本由香、大隈一裕、松岡康浩、磯崎耕次、長尾和宏、山本孝江、徳永勝人, 肥満研究, 13, 1, 34 - 41
Double-blind, placebo-controlled study of effects of plant sterol enriched vegetable juice on serum cholesterol concentrations in mildly hypercholesterolemic subjects and safety evaluation, 2006年06月, Hironaka T, Shioya N, Matsubara H, Matsuoka Y, Itakura H, Journal of Oleo Science, 55, 11, 593 - 606
Cystatin C in milk basic protein (MBP) and its inhibitory effect on bone resorption in vitro, 2002年12月, Matsuoka Y, Serizawa A, Yoshioka T, Yamamura J, Morita Y, Kawakami H, Toba Y, Takada Y, Kumegawa M, Biosci Biotechnol Biochem, 66, 12, 2531 - 2536
Quantitative analysis reveals differential expression of mucin (MUC2) and intestinal trefoil factor mRNAs along the longitudinal axis of rat intestine, 1999年09月, Matsuoka Y, Pascall JC, Brown KD, Biochim Biophys Acta, 1489(2-3), 336 - 344
The concentration of epidermal growth factor in Japanese mother's milk, 1995年04月, Matsuoka Y, Idota T, J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo), 41, 2, 241 - 251
人乳中シアリルラクトース含量の泌乳期変化, 1994年06月, 井戸田正、松岡康浩、中埜拓、川上浩、中島一郎, 日本栄養・食糧学会誌, 47, 5, 363 - 367
人乳シアル酸含量の泌乳期変化, 1994年04月, 井戸田正、松岡康浩、菅原牧祐、村上雄二、伊井直記、土岐良一、浅居良輝、中島一郎, 日本栄養・食糧学会誌, 47, 5, 357 - 362
食品開発論, 2025年05月, 建帛社, 123 - 132
地域の食品産業を支える取り組み
わが国の食品産業の潮流―これからの中小食品企業はどうあるべきか, 2023年12月, 松岡康浩, 日本信用金庫協会, p3 - p9
図解即戦力 食品業界のしくみとビジネスがこれ一冊でしっかりわかる教科書, 2020年06月, 松岡康浩、竹田クニ, 技術評論社, 3, 44, 176 - 41, 162, 207
食品の機能性成分が食事性カイロミクロンの代謝に与える影響, 2018年, 松岡康浩, 北隆館, 38 - 40
製菓衛生師教本(下), 2019年, 松岡康浩, 一般社団法人全国製菓衛生師要請施設協会, 149 - 154
乳塩基性タンパク質(MBP)の骨代謝改善作用, 2001年08月, 松岡康浩、高田幸宏、鳥羽保宏、川上 浩、青江誠一郎、久米川正好, Milk Science, 119 - 122
NATURALLY OCCURRING SPHINGOID BASES REGULATE EXPRESSION OF GENES ENCODING MEDIATORS OF FILAGGRIN DEGRADATION TO NATURAL MOISTURIZING FACTORS IN HUMAN KERATINOCYTES, 2013年09月, T. Hasegawa, M. Nakashima, Y. Matsuoka, IUNS20th International Congress of Nutrition
GABA配合コーヒーのリラックス効果, 2006年03月, 横越 英彦、柳 先玉、松岡 康浩、中村 佳子、吉田 善廣、堀江 健二、米谷 俊, 日本農芸化学会大会
女性ボランティアに対するショウガエキスの冷え性改善作用, 2005年08月, 杉本圭一郎・ 中川一弥・ 松岡康浩, 日本食品科学工学会
乳塩基性タンパク質(MBP)の骨代謝改善作用, 2001年08月, 松岡康浩、高田幸宏、鳥羽保宏、川上 浩、青江誠一郎、久米川正好, 平成13年度日本酪農科学シンポジウム
ヒトにおける乳塩基性タンパク質の骨密度増加および骨代謝改善効果, 2001年08月, 高田幸宏,鳥羽保宏,森田如一,松岡康浩,川上 浩,板橋 明, 第19回日本骨代謝学会
乳塩基性タンパク質(MBP)中の骨吸収抑制成分シスタチン, 2001年03月, 松岡康浩,高田幸宏,芹澤 篤,山村淳一,森田如一,鳥羽保宏,川上 浩,板橋 明,久米川正好, 日本農芸化学会
牛乳オリゴ糖プロファイルの解析, 2000年03月, 石井哲也,吉岡朋栄,松岡康浩,板垣康治,谷本守正,本多芳彦, 日本農芸化学会
ラット腸管ムチンの定量的解析, 1997年05月, 松岡康浩,Brown KD, Pascal JC, 日本栄養食糧学会
Measurement of MUC2 and ITF mRNA levels in intestinal tissues and cell lines using a competitive RT-PCR assay, 1996年10月, 松岡康浩、JC Pascal, KD Brown, Gastroenterology symposia Freiburg
未熟児および成熟児分娩母乳中シアル酸の分布形態及び泌乳期変化, 1989年09月, 松岡康浩、菅原牧祐、井戸田正、上田敦生, 第16回日本小児栄養消化器病学会
Sialic acid distribution in human milk during lactation, 1989年06月, 松岡康浩、菅原牧祐、井戸田正、上田敦生, 国際小児科学会19th International cogress of pediatrics, Paris 23-28 July,1989, パリ
乳成分による腸管粘膜消化酵素活性の調節作用, 1989年04月, 松岡康浩、石川秀敏、黒沢誠治, 日本農芸化学会北海道支部・北海道農芸化学協会シンポジウム及び合同学術講演会